TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Raznovrsno i na ovogodišnjoj seoskoj slavi u Kumanu

Redakcija TV Novi Bečej | 3. jun. 2019. | 12:20 | Društvo

Raznovrsno i na ovogodišnjoj seoskoj slavi u Kumanu

Seoska slava u Kumanu proslavljena je ove godine od 31. maja do 2. juna, a sada već tradicionalno Kumančani i njihovi gosti imali su priliku da tokom tri dana manifestacije uživaju u raznovrsnom programu. Tako je u petak, 31. maja, u kumanačkom parku održano još jedno takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a otvoren je i etno-bazar. Najuspešniji u spremanju specijaliteta od ribe bio je Gabriel Carina iz Jankovog Mosta.

Drugog dana manifestacije održan je turnir u malom fudbalu za petliće, nakon čega je zbog loših vremenskih uslova maskenbal namenjen najmlađima, prethodno zakazan u parku u centru Kumanu, održan u fiskluturnoj sali OŠ „Stančić Milan - Uča“. Kiša nije omela mališane i njihove roditelje, naprotiv, njihova kreativnost u pravljenju kostima bila je na zavidnom nivou. Maskenbal je po peti put u okviru proslave seoske slave i obeležavanja Međunarodnog dana dece organizovao Centar za razvoj zajednice Kumane. Ove godine najsupešniju masku, prema oceni žirija, imao je Raša Milosavljev, kao mali kauboj.

Zahvaljujući Mesnoj zajednici Kumane i podršci lokalne samouprave Kumančani su u subotu u večernjim časovima imali priliku da uživaju i u muzičkom programu. U kumanačkom parku nastupila je najpre rok grupa „Osvajači“, nakon čega je održan i koncert pevača Željka Vasića.

Nedelja, 2. jun, poslednji dan ovogodišnje seoske slave u Kumanu, bila je rezervisana za sport, pa je na kumanačkom stadionu „Ognjen Kontrić“ odigrana fudbalska utakmica između domaćeg „2. oktobra“ i „Radničkog“ iz Jaše Tomića. Slavio je domaćin, rezulatom 3:2.

Ostale vesti iz ove kategorije