TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Prva „Testomanija“ oduševila Novobečejce

Redakcija TV Novi Bečej | 3. jun. 2019. | 10:22 | Turizam

Prva „Testomanija“ oduševila Novobečejce

Turistička organizacija opštine Novi Bečej okupila je brojne izlagače i ljubitelje testa i peciva u okviru manifestacije koja nosi naziv „Testomanija“, a koja se proteklog vikenda po prvi put održala u novobečejskom parku. Sunčano vreme doprinelo je već veseloj atmosferi, a posetioci su imali priliku da uživaju u raznim poslasticama poput krofni, gibanica i truba kolača, ali i da vide pomalo zaboravljene tehnike takozvanog razvlačenja kora za pitu i testa za supu, objasnio je direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Saša Dujin.

Kraljica „Testomanije“, ali i banatske trpeze i ovoga puta bila je gibanica, potvrdila je i Sonja Radenković iz Turističke organizacije Bele Palanke i ovom prilikom pozvala zainteresovane da posete manifestaciju sličnog karaktera koja se početkom avgusta održava u njihovom gradu.

Bogat sadržaj pripremljen je i za najmlađe sugrađane, pa su tako novobečejski mališani uživali u animacijama i plesu, a mogli su i da pokažu koliko su vešti u pravljenju figura od testa.

U nastavku programa,  za sve mališane koji su se zatekli u novobečejskom parku, članice Udruženja građana „Radionica snova“ iz Novog Bečeja, odigrale su predstavu „Ku-ku kuvarice“.

Ostale vesti iz ove kategorije