TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Vanredna sednica SO Novi Bečej sledećeg utorka

Redakcija TV Novi Bečej | 31. maj. 2019. | 9:23 | Društvo

Vanredna sednica SO Novi Bečej sledećeg utorka

U zgradi opštine Novi Bečej danas je održana 100. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej, a pred većnicima se našlo sedam tačaka na dnevnom redu, od čega se svojom važnošću izdavajaju dve teme. Najpre, to je utvrđivanje predloga Odluke o usvajanju Programa zaštite, uređenja i korišćšenja poljoprivrednog zemljišta opštine Novi Bečej za 2019. godinu, odnosno utvrđivanje predloga Odluke o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Predsednik opštine, Saša Maksimović osvrnuo se nakon sednice i na činjenicu da je zbog uvođenja novog, pilot programa za koji su izabrane opštine Novi Bečej i Srbobran, lokalna samouprava imala ozbiljnih poteškoća i kašnjenja u poslednje dve godine kada je sprovođenje licitacije državne zemlje u pitanju: „Konačno je taj program profunkcionisao kako treba i verujem da ove godine prvi krug licitacije može da bude već u septembru, što znači da bi krajem oktobra mogao da bude i drugi krug, što je i normalno zaista. Pozivam sve poljoprivrednike da licitiraju državnu zemlju za sve za šta su zainteresovani, jer opština neće odustati od skidanja useva sa uzurpiranih površina.“

Važna tačka današnje sednice Opštinskog veća bila je i utvrđivanje predloga Odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu u 2019. godini na teritoriji opštine Novi Bečej. Ova odluka će se prema hitnom postpuku naći na vanrednoj sednici SO Novi Bečej zakazanoj za utorak, 4. jun.

Danas je usvojen i Zaključak o donaciji četvorocikala lovačkim udruženjima u Novom Miloševu, Kumanu i Bočaru, odnosno Zaključak o odobravanju goriva lovačkim udruženjima opštine Novi Bečej za sprovođenje akcije povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna. Takođe, doneto je i Rešenje o imenovanju Organizacionog odbora manifestacije „Festival Arača 2019“ koja će se održati u drugoj polovini juna.

Ostale vesti iz ove kategorije