TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Zdravstvo

U Nedelji zdravlja usta i zuba mališani posetili zubara

Redakcija TV Novi Bečej | 15. maj. 2019. | 11:29 | Zdravstvo

U Nedelji zdravlja usta i zuba mališani posetili zubara

U okviru nedelje posvećene zdravlju usta i zuba organizovana je grupna poseta polaznika Predškolske ustanove „Pava Sudarski“ stomatolškoj ordinaciji Doma zdravlja u Novom Bečeju. Nedelja oralnog zdravlja idealna je prilika da se podsetimo kako da pravilno vodimo računa o svojim zubima i na taj način sačuvamo lep osmeh, rekao je specijalista dečje i preventivne stomatologije dr Branko Svilengaćin.

U Evropskom regionu Svetske zdravstvene organizacije procenat šestogodišnjaka koji imaju karijes varira od 20-90% u zavisnosti od zemlje, dok u svetu 60-90% školske dece i blizu 100% procenata odraslog stanovništva ima zubni kvar. Obeležavanju Nedelje zdravlja usta i zuba priključio se i Crveni krst Novi Bečej u saradnji sa Humanitarnim centrom „Suncokret“, objasnila je sekeretarka Crvenog krsta, Dunja Svirčev.

„Doveli smo decu da se malo upoznaju sa ordinacijom, zubarom i stomatološkom sestrom. Deca su bila saradljiva, raspoložena i kao dalju motivaciju su dobili na poklon četkicu za zube da bi došla ponovo kod zubara.“, dodala je Katarina Rajic Stankov, medicinska sestra na preventivnoj zdravstvenoj zastiti u Predškolskoj ustanovi „Pava Sudarski“.

Aktivnosti povodom obeležavanja Nedelje zdravlja usta i zuba nastaviće se u petak, 17. maja, kada će slično predavanje biti održano i za mališane iz vrtića „Milenko Titin“ u Kumanu.

Ostale vesti iz ove kategorije