TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Danas je Svetski dan Crvenog krsta

Redakcija TV Novi Bečej | 8. maj. 2019. | 11:25 | Društvo

Danas je Svetski dan Crvenog krsta

Petog maja svuda u svetu obeleženo je 100 godina od osnivanja Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Ova mreža organizacija je tokom  godina usmeravala akcije u lokalnim zajednicama širom sveta uz svesrdnu pomoć skoro 12 miliona aktivnih volontera.

Na današnji dan, 8. maja, na dan rođenja Anrija Dinana, osnivača jednog od najstarijih i najmasovnijih pokreta, obeležava se Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Crveni krst Novi Bečej tim povodom tokom ove i naredne nedelje sprovodi niz aktivnosti, od akcije doborovoljnog davanja krvi koja je zakazana za 9. maj od 8:30 do 11 časova u Novom Bečeju, do niza predavanja namenjenih mladima i obuke prve pomoći.

Pored borbe protiv trgovine ljudima i istorijata Crvenog krsta, predavanja u toku obeležavanja nedelje Crvenog krsta baviće se i temama kao što su dobrovoljno davalaštvo krvi, borba protiv duvanskog dima, protiv polno prenosivih bolesti, a održavaće se i radionice prve pomoći koje će kroz teorijsko-praktičnu obuku pružiti osnovna znanja u ovoj oblasti najpre mladima, a potom i ostalom građanstvu koje bude izrazilo želju da ih potpuno besplatno prođe.

Ceo razgovor sa Dunjom Svirčev, sekretarkom Crvenog krsta Novi Bečej, možete pogledati u okviru emisije „Iz mog ugla“ koja će se na našem programu naći večeras od 20 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije