TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

TO Novi Bečej na "Danima Vojvodine u Budimpešti"

Redakcija TV Novi Bečej | 17. septembar. 2017. | 16:21 | Turizam

TO Novi Bečej na "Danima Vojvodine u Budimpešti"

Turistička organizacija opštine Novi Bečej nastavila je uspešno predstavljanje turističke ponude naše opštine učestvujući proteklog vikenda na „Danima Vojvodine u Budimpešti“. Na Trgu palih heroja u strogom centru mađarske prestonice promotivni tim su činili Srđan Ćopić, član Opštinskog veća opštine Novi Bečej zadužen za turizam, i Marina Dekanić i Mirjana Svilengaćin, radnice Turustičke organizacije opštine Novi Bečej. Pridružila im se i Kristina Link Majer, vlasnica Turističke agencije „Arača“ iz Novog Bečeja. Prema rečima Saše Dujina, direktora Turističke organizacije opštine Novi Bečej, ovo je bila prava prilika da se predstave promotivni materijal na mađarskom jeziku i glavne turističke destinacije naše opštine: „Svi su očekivali, kada se završe Velikogospojinski dani, da će Turistička organizacija da uđe u neku vrstu „stend baja“, što bismo modernim jezikom rekli. Međutim, mi ne posustajemo sa našim osnovnim zanimanjem, odnosno našom delatnošću, a to je promocija turističkih potencijala i manifestacija koje naša opština ima. Iskoristili smo priliku i državni praznik Mađarske, odnosno ponudu Turističke organizacije Vojvodine, čiji smo gost bili, da se u sklopu manifestacije „Dani Vojvodine u Budimpešti“ predstavimo svojom turističkom ponudom. Po prvi put je odštampan i celokupan promotivni materijal na mađarskom jeziku, koji ćemo koristiti ubuduće, što je vrlo bitno, obzirom na to da su nam po broju pristiglih turista Mađari na prvom mestu. Zato je logično da promotivni materijal osim na engleskom jeziku bude i na mađarskom jeziku. Predstavili smo top 5 destinacija koje bi mađarskim turistima mogle biti zanimljive, a to su: Arača, Slano Kopovo i muzeji: „Glavaševa kuća“, „Kotarka“ i „Žeravica“. To je bila okosnica naše prezentacije. Osim naših dveju devojaka u ekipi je prisutna bila i Kristina Link Majer, koja je ujedno naš lokalni turistički vodič na mađarskom jeziku, ali i vlasnica Turističke agencije „Arača“. Ona je, naravno, pomovisala svoje turističke ture i programe. U timu je bio i većnik za turizam, Srđan Ćopić, koji je iskoristio priliku da na licu mesta razgovara sa našim konzulom i ambasadorom na temu podrške i logističke pomoći u povezivanju Turističke organizacije i opštine sa mađarskim agencijama, naročito onim čije programe subvencioniše Vlada Republike Mađarske, a koji se odnose na upoznavanje mađarske dece sa prostorima nekadašnje Ugarske.“

U tom smislu, glavni turistički potencijal jeste Arača, ističe Dujin, naročito što je Vlada Republike Mađarske pripremila ozbiljan program za njenu revitalizaciju. Već u narednoj godini može se očekivati prvih 3.5 miliona evra za ove svrhe, kaže Dujin.

Na „Danima Vojvodine u Budimpešti“ predstavljeni su i potencijali koje pružaju nautički, sportsko-rekreativni i lovno-ribolovni turizam, kao i najčuveniji novobečejski brend - vino „Muskat Krokan“ sa Bisernog ostrva.

Ostale vesti iz ove kategorije