TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

GOSPOJINA očekuje rekordan broj posetilaca

Redakcija TV Novi Bečej | 17. avgust. 2017. | 21:54 | Turizam

GOSPOJINA očekuje rekordan broj posetilaca

Velikogospojinski dani - Gospojina 2017 održaće se sledeće nedelje, od 24. do 27. avgusta, a organizatori ove manifestacije juče su održali završnu konferenciju za medije. Ambijent muzeja „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju gde je konferencija održana, vožnja karucama, brodićem na Tisi i novobečejski šarm, uz dobru muziku i hranu, sada već tradicionalno imaju za cilj da mnogobrojnim novinarima, fotografima i raznim gostima manifestacije nedelju dana pred održavanje iste prikažu deo onoga što Gospojina i opština Novi Bečej pružaju svima koji odluče da ih posete.

Velikogospojinski dani već dugi niz godina pored zabavnog imaju i humanitarni karakter. Nakon prošlogodišnje saradnje sa čuvenim majstorom Miletom, ove godine ostavarena je saradnja sa organizacijom „Čepom do osmeha“ i Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka, NURDOR-om, potvrdio je predsednik Organizacionog odbora Velikogospojinskih dana - Gospojine 2017, Novica Blažin.

Specijalni gost konferencije za medije koja je juče održana u Novom Bečeju, bio je pevač Novica Zdravković, koji će posetioce Gospojine zabavljati u petak, 25. avgusta, pevajući najpoznatije hitove svog brata, Tome Zdravkovića, a u tome će mu pomoći njegov sin, Dušan Zdravković.

Konferenciji za medije u „Glavaševoj kući“ prisustvovali su i predstavnici Rečne flotile Vojske Srbije iz Novog Sada, koja će posetiti Novi Bečej tokom trajanja Gospojine, dok će u četvrtak, 24. avgusta, na Tiskom keju svečano biti otkrivena bista u čast Novobečejca Aleksandra Berića, heroja iz Drugog svetskog rata, čije ime nosi kasarna Rečne flotile u Novom Sadu. Prisutni su bili i predstavnici generalnog pokrovitelja Gospojine 2017, firme AD „Polet“, i zlatnog sponzora 5. Gospojinskog poljo-festa, kompanije Agrotech.

Pored novih i starih propratnih programa Gospojine, za dobar provod u Novom Bečeju od 24. do 27. avgusta, pored Novice Zdravkovića, pobrinuće se i grupe Mobilmania iz Mađarske, Divlje jagode i Riblja čorba, odnosno poznati pevači Dženan Lonačrević i Aca Lukas. Koncerti su besplatni.

Ostale vesti iz ove kategorije