TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

9. regata "Vode Vojvodine" posetila Novi Bečej

Redakcija TV Novi Bečej | 25. jun. 2017. | 13:51 | Turizam

9. regata "Vode Vojvodine" posetila Novi Bečej

Deveta po redu regata „Vode Vojvodine“ koja se ove godine održava od 21. juna do 2. jula, posetila je proteklih dana i Novi Bečej. Iz godine u godinu, interesovanje za regatu „Vode Vojvodine“ raste i ona je postala jedna od najvećih organizovanih rekreativnih višednevnih plovidbi u Srbiji. U ovogodišnjoj regati učestvuje oko 80 jahti, odnosno nešto više od 200 ljudi, potvrdila nam je Mirjana Živković, glavni organizator regate, po struci inženjer za plovidbu.

Smatra se da ovakav događaj doprinosi afirmaciji i oživljavanju ne samo plovnih puteva Vojvodine, već i razvoju, pre svega turističkih potencijala naselja u priobalju.

Domaćim nautičarima, uglavnom iz Novog Sada i Beograda, pridružili su se ove godine i učesnici iz inostranstva – Hrvatske, Slovenije, Austrije, Holandije i Francuske.

Na kružnoj ruti dugoj blizu  380 kilometara rekom Tisom, regata „Vode Vojvodine“ posetiće Titel, Babatovo, Novi Bečej, Bačko Petrovo Selo, Sentu, Kanjižu, Mol, Bečej i Aradac. Ovogodišnjom regatom obeležava se i 40 godina od izgradnje Hidrosistema DTD. Gradnja Hidrosistema DTD trajala je 20 godina, a završetkom se smatra izgradnja Brane na Tisi 1977. godine, čime je omogućeno gravitaciono zahvatanje vode iz Tise, odnosno, snabdevanje banatskog dela Hidrosistema DTD vodom.

Ostale vesti iz ove kategorije