TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Dva miliona za promociju turističke ponude

Redakcija TV Novi Bečej | 17. maj. 2017. | 16:11 | Turizam

Dva miliona za promociju turističke ponude

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije u januaru je raspisalo konkurs za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2017. godini. Konkursom su, između ostalog, predviđeni podsticaji i za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu. Turistička organizacija opštine Novi Bečej je konkurisala i aplicirala za ova sredstva, a odobreno joj je 2 miliona dinara za projekat opšte promocije turističke ponude opštine Novi Bečej.

Prema rečima vršioca dužnosti Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Saše Dujina, u okviru ovog projekta predviđen je prevod sajta Turističke organizacije na engleski jezik, kao i izrada dodatnih flajera i drugih vrsta višejezičnih promotivnih materijala.

Iz zaokužene promocije dalje se rade ponude i izleti, kaže Dujin. Upravo to je rađeno i na nedavno održanom sajmu zdravih stilova života i zdravstvenog turizma u Beogradu, gde je promovisan košarkaški kamp koji će u julu biti organizovan u Novom Bečeju, kao i mini zdravstveni turizam koji nudi novobečejski Hotel „Tiski cvet“. Najavljena je i tzv. staza zdravlja čiji je završetak planiran za kraj juna, a koja će obezbediti mogućnost sportskog i rekreativnog turizma. Turistička organizacija opštine Novi Bečej predstavila se ove nedelje i na manifestaciji „Dani Vojvodine u Temišvaru“ koju organizuje Turistička organizacija Vojvodine. Tom prilikom turistička ponuda opštine Novi Bečej prikazana je promotivnim snimkom i u temišvarskoj Privrednoj komori.

Ostale vesti iz ove kategorije