TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Privreda

Stalna zaposlenja za petoro mladih

Redakcija TV Novi Bečej | 22. februar. 2017. | 14:29 | Privreda

Stalna zaposlenja za petoro mladih

Konferencija za novinare povodom završetka projekta „Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih“, koji je opština Novi Bečej realizovala u partnerstvu sa Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj „Banat“ i gradom Kikindom, kao nosiocem projekta, održana je danas u zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju. Realizacija projekta je trajala osam meseci, a ukupna vrednost projekta iznosi tri miliona i 156 hiljada dinara, od čega je sa dva i po miliona dinara učlestvovalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Četrdesetoro mladih nezaposlenih lica sa teritorije opštine Novi Bečej i grada Kikinde, najpre je prošlo teorijsku obuku iz oblasti zanatstva, moderne poljoprivrede i prehrambene industrije, a njih dvadesetoro je zatim upućeno na tromesečnu radnu praksu kod odabranih mentorskih preduzeća. Završetkom projekta pet mladih lica dobilo je stalno zaposlenje.

Zoran Čičulić, iz Sekretarijata za lokalno-ekonomski razvoj i promociju Gradske uprave Kikinda, kaže da je grad Kikinda, kao nosilac projekta, zadovoljan sprovođenjem projekta, ali da su se nadali da će veći broj mladih na kraju projekta biti zapošljeno.

Branislav Milosav, rukovodilac sektora za regionalni razvoj i projekte Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj „Banat“, kaže da je osnovna ideja projekta bila usklađivanje potreba tržišta rada, sa jedne strane, i znanja i veština radne snage, sa druge strane, ulaganjem u mlade, kao jednom od najznačajnijih resursa.

Zapošljavanje pet mladih nezaposlenih lica smatra se najznačajnijim rezltatom ovog projekta, ali podjednako je značajno i podizanje svesti javnosti o značaju neformalnog obrazovanja i celokupnog životnog učenja u današnjem dobu, zaključio je Milosav.

Ostale vesti iz ove kategorije