TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Januara startuju dve besplatne obuke za lica romske nacionalnosti

Sanja Milenković | 2. decembar. 2020. | 12:06 | Društvo

Januara startuju dve besplatne obuke za lica romske nacionalnosti

U saradnji sa Edukativnim centrom Novi Sad i Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ-om), 18. januara 2021. godine Udruženje romskih studenata počinje sa realizacijom 2 besplatne obuke: za rukovaoce građevinskih mašina u trajanju od 6 nedelja, kao i za frizere, manikir i pedikir u trajanju od 4 nedelje.

Aktivistkinja Udruženja Roma Novi Bečej, Vesna Ćerimović, dodaje da se za obuku za frizere, manikir i pedikir mogu prijaviti lica starosti od 16-55 godina i sa minimalno završenih 5 razreda osnovne škole. Pored besplatnog smeštaja i ishrane tokom obuke, polaznicima je obezbeđen i džeparac, ali i troškovi za dolazak u Novi Sad i povratak kući, odnosno mesečna karta za lokalni prevoz polaznicima koji su iz Novog Sada i nisu na smeštaju, a što će biti isplaćeno nakon završetka obuke.

Do sada je različite obuke, koje je Udruženje romskih studenata organizovalo sa Edukativnim centrom, uspešno završilo više od 200 Roma, a prijave za obuku koja sledi zainteresovani kandidati mogu izvršiti kontaktirem predsednika udruženja, Nenada Vladisavljeva, pozivom ili slanjem podataka na broj telefona 064/108-63-24.

Cilj Edukativnog centra je prevencija dugoročne nezaposlenosti, pomoć u sticanju novih znanja i veština radi lakšeg zapošljavanja i podrška razvoju preduzetništva, stvaranje pretpostavki za otpočinjanje poslovanja i kvalitetno ulaganje u obučavanje i obrazovanje zainteresovanih lica.

Više o ovome saznajte u TV prilogu!

 

Ostale vesti iz ove kategorije