TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Novi Bečej

Danilo Gurjanov | 24. novembar. 2020. | 9:42 | Društvo

Proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Novi Bečej

Zbog širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-CoV- 2 i povećanja broja obolelih, a radi sprovođenja preventivnih i operativnih mera zaštite bezbednosti i zdravlja stanovništva, na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije opštine Novi Bečej, predsednik opštine Saša Maksimović, proglasio je danas vanrednu situaciju za celu teritoriju opštine Novi Bečej.

Podsetimo, opštinski Štab za vanredne situacije juče je na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja epidemiološke situacije na području ugroženom zaraznom bolešću COVID-19 predložio predsedniku opštine proglašenje vanredne situacije. Prema rezultatima PCR i antigenskih testova, zaključno sa 23. novembrom u opštini Novi Bečej zvanično je registrovano 75 aktivno zaraženih lica korona virusom, sa tendencijom porasta ovog broja u narednom periodu.

Štab za vanredne situacije doneo je na jučerašnjoj telefonskoj sednici i nove mere koje se, pre svega, odnose na izmenu radnog vremena ugostiteljskih objekata  (restorana, kafića, barova, klubova i slično), trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću koji neće raditi od 18 časova do 5 časova ujutru narednog dana. Ova mera će važiti do 3. decembra, zaključno sa tim danom. Takođe, Odseku za inspekcijske službe Opštinske uprave Novi Bečej naložena je mera pojačanog nadzora nad primenom mera propisanih pomenutim zaključkom.

Ostale vesti iz ove kategorije