TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Umesto rugla korisna bašta za učenike

Danilo Gurjanov | 23. novembar. 2020. | 12:12 | Društvo

Umesto rugla korisna bašta za učenike

Boravak na otvorenom, načela ekologije i zaštite životne sredine, dodir sa zemljom i biljkama, dobro raspoloženje i, pre svega, sticanje znanja u OŠ „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu obuhvaćeni su sekcijom „Moja bašta“. Zahvaljujući entuzijazmu nastavnog kadra u ovoj školi i njenih učenika, uz podršku rukovodstva škole i lokalne zajednice, nekada neugledan kutak velikog školskog dvorišta danas je lepo uređen prostor za koji postoje mnogi planovi kako da postane još lepši. Sekcija „Moja bašta“ ofromljena je pre dve godine, a sa radom u stvarnoj bašti škole počelo se pred sam početak epidemije korona virusa, što je omelo pomenute aktivnosti koje su nastavljene septembra, objašnjava nam učiteljica Snežana Marjanović koja vodi pomenutu sekciju.

U ovoj bašti u nastajanju do sada su posađeni crni i beli luk, posejani su zelen, šargarepa, grašak, ali i lekovito bilje, kao što su žalfija, nana, neven i ruzmarin, a u planu su i druge zanimljive i korisne biljke.

Svoje utiske o samoj bašti, ali i o radu u njoj, sa nama su podelile i učenice kumanačke škole, Nevena Varadinac i Lana Gajinov.

Više o ovoj temi saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije