TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Završen školski teren, novi računari za informatički kabinet u Kumanu

Danilo Gurjanov | 19. novembar. 2020. | 11:51 | Društvo

Završen školski teren, novi računari za informatički kabinet u Kumanu

Radovi na obnovi i asfaltiranju sportskog terena u dvorištu OŠ „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu ovih dana privedeni su kraju, a nekada dotrajali školski sportski prostor, danas je, pre svega, bezbedno okruženje namenjeno učenicima ove škole, ali i svim rekreativcima i ostalim meštanima Kumana. Prema rečima direktorke škole, Marije Stančić, učenici i nastavnici su prezadovoljni konačnim izgledom terena, ali i činjenicom da će ubuduće časovi fizičke kulture i vannastavnih aktivnosti biti na mnogo višem nivou. Radove u iznosi od bezmalo 11 miliona dinara sa pdv-om finansiralo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a izvođač radova bila je „Eko-gradnja“ iz Zrenjanina.

Ovom prilikom uređen je i glavni ulaz u školu, ali i plato u dvorištu gde učenici borave za vreme školskog odmora, kao i dve pristupne staze koje spajaju plato i sportski teren. U pitanju je donatorstvo firme „Eko-gradnja“.

Ovo nije jedini projekat koji se trenutno sprovodi u kumanačkoj školi, jer su ove godine školi odobrena sredstva i od strane kompanije NIS koja će biti iskorišćena za opremanje informatičkog kabineta, kaže direktorka škole, Marija Stančić.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije