TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Pao „Partizan“, kuglaši u fajnal foru Kupa Srbije

Danilo Gurjanov | 11. novembar. 2020. | 11:42 | Sport

Pao „Partizan“, kuglaši u fajnal foru Kupa Srbije

Na kuglani novosadske „Alimente“ takmičari Kuglaškog kluba „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja slavili su prošle nedelje u četvrt finalu Kupa Srbije protiv veoma uspešne ekipe „Partizana“ iz Beograda. Zahvaljujući ovoj pobedi domaći kuglaški klub plasirao se u fajnal for koji će se igrati aprila sledeće godine. Pored „Jedinstva“, plasman u četiri najbolje izborile su i ekipe „Beograda“, „Vojvodine“ iz Novog Sada i „Spartaka 024“ iz Subotice.

Kup takmičenja su specifična, jer nema mesta za popravke, pa su svaki set i čunj veoma bitni. To se kao odlučujuće pokazalo baš u susretu sa „Partizanom“ koji je završen nerešeno, a u korist „Jedinstva“ presudili su upravo mali setovi koje su igrači tokom utakmice nastojali da osvoje,  kaže trener „Jedinstva“, Ivan Mesaroš.

Plasmanom u fajnal for „Jedistvo“ je „odškrinulo“ vrata Evrope, dodaje Mesaroš, jer se nakon njega, kako kaže, domaći klub direktno može plasirati u NBC kup Evrope.

Pored uspešnih rezultata u Kupu Srbije i dobrog starta u prvenstvu Super lige Srbije, novobečejski kuglaši nižu dobre rezultate i nagrade i na drugim takmičenjima. Naime, u finalu Kupa Vojvodine za mlađe kategorije održanom proteklog vikenda u Apatinu, „Jedinstvo“ je osvojilo čak četiri medalje i dva pehara.

U pionirskoj kunkurenciji nastupili su Danijel Bito i Armin Sekereš. Srebrnu medalju i pehar za osvojeno drugo mesto u kategoriji kadeta osvojio je Sebastian Magda, dok je zlatnu medalju i pehar za osvojeno prvo mesto u juniorskoj konkurenciji osvojio Ervin Komaromi, koji je dobio i dve medalje, zlatnu i srebrnu, ranije zarađene u kvalifikacijama za finale Kupa Vojvodine.

Svoje utiske sa ovog takmičenja podelio je sa nama i uspešni Ervin Komaromi koji se ovom prilikom osvrnuo i na Državno prvenstvo koje mlade igrače „Jedinstva“ čeka već u nedelju, 15. novembra.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije