TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Opštinska uprava: otplata dugova uz repogram i otpis 50% kamate

Danilo Gurjanov | 6. oktobar. 2020. | 10:59 | Društvo

Opštinska uprava: otplata dugova uz repogram i otpis 50% kamate

Ovih dana pojedinim građanima, ali i pravnim licima u opštini stigle su opomene koje su tiču dugova iz javnih prihoda koje su imali do 31. decembra prošle godine, a koje nisu izmirili do 15. septembra ove godine. Prema ovlašćenju predsednika opštine bilo koji iznos duga može se otplatiti u okviru repograma na proizvoljan broj rata, čime se, ukoliko na vreme izvrše svoje obaveze, subjektima vrši otpis u iznosu od 50 posto kamate, ističe Zora Stanisavljev, pomoćnica načelnice za finansiije u Opštinskoj upravi u Novom Bečeju i dodaje da se opomene ne odnose na tekuće obaveze iz ove godine, jer za to nema osnova.

Pomoćnica načelnice za finansije zamolila je građane da budu strpljivi i da se za svaku nedoumicu obrate u Uslužnom centru, obećavši da će svaki slučaj pojedinačno biti detaljno razmotren. Isto tako, ona se osvrnula i na pojedine navode da neki građani nisu ni dobili rešenja, za koja su im sada stigle opomene.

Takođe, ona se za našu televiziju osvrnula i na činjenicu da su pojedine opomene stizale na imena osoba koje su umrle, objasnivši zašto se to dešava.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije