TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Besplatne projekcije za najmlađe sugrađane povodom Dečije nedelje

Sanja Milenković | 30. septembar. 2020. | 10:25 | Društvo

Besplatne projekcije za najmlađe sugrađane povodom Dečije nedelje

Povodom Dečije nedelje Dom kulture opštine Novi Bečej organizuje besplatne bioskopske projekcije za učenike od 1. do 4. razreda Osnovnih škola „Josif Marinković“ i „Miloje Čiplić“, kao i za polaznike Predškolske ustanove „Pava Sudarski“.

U pitanju je sinhronizovani crtani film „Tajna izgubljenog kraljevstva“, reditelja Kirbija Atkinsa, koji prati hrabrog Mozlija i njegovu porodicu u potrazi za mitskim kraljevstvom Torifanta. Oni su inteligentna bića koja umeju da govore, ali sada žive kao robovi ljudima, a kako bi oslobodio svoju porodicu, naš junak kreće na neizvesno putovanje, u nadi da će naći pomoć i odgovore o svom poreklu. Na tom putu upoznaje neobičnu družinu Torifanta iz obećane zemlje, koji ga odvode do čudesnog grada “Uspravnih”, a koji krije veliku tajnu njegovog naroda.

Ovu uzbudljivu avanturu učenici Osnovne škole „Josif Marinković“ moći će da pogledaju u sredu, 7. oktobra, u terminima od 9 i 11 časova, polaznici Predškolske ustanove „Pava Sudarski“, istu projekciju gledaće u četvrtak, 8. i petak, 9. oktobra od 9 časova, a istog petka, nešto kasnije, od 18 časova, u filmu će uživati i njihovi stariji drugari iz Osnovne škole „Miloje Čiplić“.

Ostale vesti iz ove kategorije