TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Super driver - nova trkačka disciplina uspešno odvozana u Novom Bečeju

Danilo Gurjanov | 17. avgust. 2020. | 9:18 | Sport

Super driver - nova trkačka disciplina uspešno odvozana u Novom Bečeju

Proteklog vikenda, drugu godinu za redom, Novi Bečej je bio domaćin jedinstvenog takmičenja u našoj zemlji - auto trke u samom centru naseljenog mesta. U okviru „Nagrade Novog Bečeja 2020“, za razliku od prošlogodišnje auto slalom trke, po prvi put je vožena nova disciplina, „Super driver“, koja se može nazvati i „brzim slalomom“, jer je najsličnija ovoj disciplini uz veće prosečne brzine. Kao i na slalomu, postoje kapije, ali su u slučaju „Super driver“-a umesto čunjeva usporenja napravljena od guma. Prvo takmičenje u novoj disciplini je uprkos kratkotrajnom nevremenu proteklo bez problema, a organizotor trke je bio ASU „Smart“ iz Beograda.

Od 34 prijavljena takmičara, trku u Novom Bečeju završilo je njih 28. Pobedu u generalnom plasmanu odneo je Nebojša Petković iz Železnika koji se takmičio za ASU „Racing Tribe“ u Zastavi Jugo 55 hibrid. Na drugom mestu se našao Miloš Stevanović sa skoro 20 sekundi zaostatka za prvoplasiranim, dok je treći bio Predrag Milić, obojica u Hondi Sivik.

Pored pobede u generalnom plasmanu, Nebojša Petković je osvojio i prvo mesto u okviru takmičenja za juniore, dok je bio prvoplasirani i u klasi 8, u kojoj se takmiče vozila do 1.600 kubika.

Jedina takmičarka u okviru trke u Novom Bečeju bila je Bjanka Ostrogonac iz Futoga u automobili Fijat Punto koja je i ove godine zauzela prvo mesto u kategoriji dama, ali i drugo mesto u klasi 5, u kojoj se takmiče vozila preko 1.200 kubika.

U okviru „Nagrade Novog Bečeja 2020“ takmičari su vozili u ukupno 8 klasa, a takmičili su se serijski automobili u kategoriji sprint i u kategoriji trkačkih automobila. Takmičenje u Novom Bečeju se vozi za šampionat Srbije.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije