TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Vraćena funkcija glavnom kanalu sliva Kerekto

Danilo Gurjanov | 30. jun. 2020. | 11:45 | Društvo

Vraćena funkcija glavnom kanalu sliva Kerekto

Glavni kanal sliva Kerekto koji se nalazi u katastarskoj opštini Novo Miloševo jedan je od najvažnijih melioracionih kanala u opštini Novi Bečej koji prima svu atmosfersku vodu iz naseljenog mesta Novo Miloševo, služeći i za odvodnjavanje i za navodnjavanje. VPD „Gornji Banat“ iz Kikinde ovih dana završava radove na iskopavanju, odnosno izmuljivanju i čišćenju ovog kanala u dužini od pet kilometara, zahvaljujući kojima je on vraćen u svoje prvobitno stanje, a njegova funkcija je u potpunosti obnovljena. Završne radove na potezu Kerekto obišli su danas direktor „Gornjeg Banata“, Dragan Felbab i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji je ovom prilikom istakao izuzetan značaj ovakvih i sličnih poduhvata.

Ukupna dužina glavnog kanala sliva Kerekto iznosi 6,7 kilometara. Ovo je jedan od mnogobrojnih kanala o kojima se stara VPD „Gornji Banat“, koje je, osim u opštini Novi Bečej, nadležno za melioracione kanale i u opštinama Čoka, Novi Kneževac i u gradu Kikindi.

Radove na obnovi kanala, u okviru zajedničkog projekta, finansiraju opština Novi Bečej, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, VPD „Gornji Banat“ i „Vode Vojvodine“. Ukupna vrednost radova iznosi oko 40 miliona dinara, ističe direktor „Gornjeg Banata“, Dragan Felbab.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije