TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

U Kumanu po 5. put održano takmičenje u borilačkim veštinama

Danilo Gurjanov | 29. jun. 2020. | 10:30 | Sport

U Kumanu po 5. put održano takmičenje u borilačkim veštinama

Otvoreno prvenstvo Srbije u kungfu vušu disciplinama, proteklog vikenda, Sportsko društvo „2. oktobar“ iz Kumana organizovalo je petu godinu za redom. U fiskulturnoj sali kumanačke osnovne škole ove godine takmičilo se bezmalo 90 takmičara iz više od deset gradova Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine. Takmičenje su i ove godine podržali opština Novi Bečej, TO opštine i mesne zajednice Novi Bečej i Kumane, uz mnogobrojne prijatelje turnira.

Bez obzira na nešto manji broj učesnika ove godine zbog situacije sa virusom COVID-19, organizator takmičenja u Kumanu i predsednik Sportskog društva „2. oktobar“, Siniša Medić, zadovoljan je odzivom i tokom turnira. Njemu je ovom prilikom od strane Srpskog kungfu vušu saveza dodeljen pehar za najbolju organizaciju turnira u poslednjih pet godina.

Pogledajte video prilog!

Sportsko društvo „2. oktobar“ iz Kumana na takmičenju u lajt sandi predstavljalo je 8 takmičara. Zlatne medalje osvojili su: Miroslav Tubić u kategoriji juniora kome je pripao i pehar za najboljeg takmičara turnira u pomenutoj kategoriji, Milijana Medić u kategoriji starijih pionirki i Miloš Knežević u kategoriji mlađih pionira. Srebrne medelje osvojili su: Aleksa Baračkov u kategoriji kadeta, Olgica Odžić u kategoriji starijih pionirki, Jovan Kaluđerski u kategoriji starijih pionira i Vanja Šlezijak u kategoriji dece. Bronzanu medalju „2. oktobru“ doneo je Marko Šlezijak u kategoriji juniora.

Opštinu Novi Bečej na prvenstvu predstavljali su i takmičari Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja. Zlatne medalje osvojili su: Vladimir Čakan u kategoriji kadeta i Emilija Tadić u disciplini tai či forma. Srebrne medalje osvojili su: Marina Marčićev u kategoriiji starijih pionirki, Stefan Kimpanov u kategoriji starijih pionira, Ištvan Palučik i Jovan Stanković u kategoriji kadeta i Emilija Tadić u disciplini siu lim tao forma.

Ostale vesti iz ove kategorije