TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

BANATSKI KULTURNI CENTAR: Konkurs za Književnu nagradu „Stevan Sremac“

Sanja Milenković | 23. jun. 2020. | 10:59 | Kultura

BANATSKI KULTURNI CENTAR:  Konkurs za Književnu nagradu „Stevan Sremac“

Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar, u okviru kulturne manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ raspisuju konkurs za Književnu nagradu „Stevan Sremac“ za dela humorističko-satiričnog žanra, u formi proze, poezije ili aforizama.

Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta  slova veličine 10 kod proze, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama. Broj aforizama ograničen je na obim od deset strana.

Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva, a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.

Rok prijema radova za konkurs je 10. avgust 2020. godine. Radove slati isključivo u štampanoj formi na adresu: Mesna zajednica Elemir, ul. Žarka Zrenjanina br. 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs BAL U ELEMIRU 2020“.

Dodeljuje se ukupno tri nagrade: prva u iznosu od 50.000,00 dinara, druga u iznosu od 30.000,00 dinara i treća u iznosu od 20.000,00 dinara. Odluku o nagradama donosi žiri koji čini Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša, a uručenje nagrada obaviće se 5. septembra 2020. godine u okviru programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

Ostale vesti iz ove kategorije