TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Izložbom radova uspešno završena peta školska godina Likovne radionice

Danilo Gurjanov | 19. jun. 2020. | 10:53 | Kultura

Izložbom radova uspešno završena peta školska godina Likovne radionice

Likovna radionica Doma kulture opštine Novi Bečej koju već pet godina uspešno vodi dizajner grafike Timea Čajka funkcioniše u okviru pet grupa za decu i jedne namenjene odraslima. Kruna svake školske godine svakako je završna izložba radova polaznika Likovne radionice koja je i ove godine postavljena u galeriji „Selo“ Doma kulture gde će se nalaziti do 17. jula. Svečano otvaranje izložbe proteklo je uz prigodan program i dodelu pohvalnica svim polaznicima radionice, ali i nagrada najuspešnijima.

Za vreme nedavnog vanrednog stanja nastava se odvijala na daljinu, a tri najvrednije polaznice tokom ovog perioda, Damjanu Mihajlović, Nikolinu Ferenci i Jadranku Radonić, Dom kulture nagradio je sa po dva meseca besplatne nastave naredne školske godine. Takođe, specijalnom pohvalnicom nagrađena je Hana Dragić, kao polaznica sa najvećim brojem radova tokom vanrednog stanja.

Prema tradiciji i ove godine je pomoću skrivenog znaka u okviru kataloga izložbe izabran dobitnik jednog od radova sa Likovne radionice. Na ovaj način, rad mlade Teodore Milanović pod nazivom „Ždral“ stigao je u ruke još jedne polaznice radionice, Sare Dekanić.

U okviru uvodnog programa otvaranja ovogodišnje izložbe sa četiri kompozicije prisutnoj publici predstavila se i Marija Mesaroški, učenica drugog razreda osnovne muzičke škole.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije