TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Seminar na temu seoskog turizma okupio stručnjake iz cele Srbije

Sanja Milenković | 1. jun. 2020. | 10:48 | Turizam

Seminar na temu seoskog turizma okupio stručnjake iz cele Srbije

Seminar na temu razvoja seoskog turizma okupio je proteklog vikenda, u Novom Bečeju, predstavnike turističkih organizacija širom Srbije, sa ciljem razmene ideja za ublažavanje posledica izazvanih zastojem aktivnosti tokom vanrednog stanja, ali i promovisanja turističkih potencijala opštine Novi Bečej. Bilo je ovo prvo okupljanje ovakvog tipa u Srbiji nakon ukidanja vanrednih mera, potvrdio je Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej,

Učesnici seminara posetili su Etno kuću Kristine Link, rodnu kuću dr Vladimira Glavaša u Vranjevu i Muzej „Žeravica“ u Novom Miloševu sa jedinstvenom zbirkom poljoprivrednih i parnih mašina, starog pokućstva i zanatskog alata. Predstavnik Turističke organizacije Srbije, Pavle Đukić, istakao je ovom pirlikom da Vojvodina, kao kontinentalna destinacija, krije ogromno bogastvo, suptilnost i osobenost na kojoj počiva turizam.

Po njegovoj proceni, štetu je moguće nadoknaditi, dok uspeh u narednom periodu zavisi, kao i do sada, od spremnosti i angažovanosti samih domaćina i radnika u turizmu.

Više saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije