TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Danas je Dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca

Danilo Gurjanov | 8. maj. 2020. | 9:40 | Društvo

Danas je Dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca

Na današnji dan, 8. maja, svake godine u svetu se obeležava Dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca kada se slavi hrabrost i požrtvovanost volontera i svih onih koji učestvuju u radu ove organizacije. Ovaj dan je ujedno i dan rođenja Anrija Dinana, osnivača ovog svetskog pokreta u okviru kog dejstvuje preko 100 zemalja članica, uz nekoliko miliona volontera i aktivista koji su svakog momenta spremni da pomognu ljudima u nevolji.

Crveni krst Novi Bečej predstavlja jednu od 45 opštinskih organizacija koje deluju u okviru Crvenog krsta Vojvodine, sa mnogobrojnim aspektima delovanja, od pružanja socijalne podrške i pomoći, preko dobrovoljnog davalaštva krvi, obuka prve pomoći, zdravstveno-preventivnog delovanja, do difuzije i volonterizma, ističe sekretarka ove organizacije, Dunja Svirčev. Ona se ovom prilikom osvrnula i na prošlogodišnju nedelju Crvenog krsta, podsećajući na neke od aktivnosti koje sprovodi ova organizacija.

Pogledajte video prilog!

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u znak poštovanja prema Anriju Dinanu koji je i prvi dobitnik Nobelove nagrade za mir obeležava se od 1948. godine.

Ostale vesti iz ove kategorije