TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Dva slučaja COVID-19, šest prekršajnih i dve krivične prijave u opštini

Danilo Gurjanov | 23. april. 2020. | 10:55 | Društvo

Dva slučaja COVID-19, šest prekršajnih i dve krivične prijave u opštini

U zgradi opštine Novi Bečej danas je održana 28. sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj su predstavljeni izveštaji rada Doma zdravlja Novi Bečej, Policijske stanice Novi Bečej i samog opštinskog Štaba za vanredne situacije za period od prethodnih mesec dana. Prema iznesenim podacima u opštini Novi Bečej dve osobe su potvrđeno zaražene virusom COVID-19, dok je do sada podneto ukupno šest prekršajnih prijava protiv lica koja se nisu pridržavala zabrane kretanja tokom policijskog časa, protiv dva lica su podnete krivične prijave za kršenje mere samoizolacije, dok se trenutno proverava oko 150 lica koja su navodno imala dozvole za kretanje tokom policijskog časa.

Prema rečima dr Jovane Šljapić, načelnice Službe opšte medicine, Dom zdravlja Novi Bečej radi redovno u terminu od 7 do 18 časova, specijalisti rade po pozivu i to u slučaju hitnih pregleda, a sve ekipe Službe hitne pomoći koje su bile u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim pacijentom vraćene su na posao i negativne su na korona virus. Takođe, otvorena je i takozvana COVID ambulanta u kojoj se vrše svi pregledi u vezi sa respiratornim infekcijama i pacijentima sa povišenom temperaturom.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, u obraćanju za medije osudio je trenutno ponašanje opozicije koje je opisao kao potpuno neprimereno u periodu borbe protiv korona virusa. On je potvrdio da će uskoro biti podeljeno još dvadesetak paketa jednokratne pomoći za penzionere sa manjim primanjima koji se iz nekog razloga nisu našli na prvobitnom spisku koje je sačinio PIO, istakavši da niko neće biti oštećen. Takođe, on je najavio i podelu dodatnih 765 paketa namenjenih socijalno ugroženim licima koja bi trebalo da počne sledeće nedelje. Pomoć se odnosi na sva lica koja su nosioci prava socijalne pomoći i biće u vidu paketa kakve su dobili penzioneri sa niskim primanjima.

Detaljnije u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije