TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Od sutra ponovo rad sa korisnicima u Narodnoj biblioteci Novi Bečej

Danilo Gurjanov | 23. april. 2020. | 10:31 | Društvo

Od sutra ponovo rad sa korisnicima u Narodnoj biblioteci Novi Bečej

Dan knjige i autorskih prava svuda u svetu obeležava se 23. aprila još od 1995. godine kada je na Generalnoj konferenciji UNESKO-a u Parizu i zvanično doneta odluka da se ovog dana slavi pisana reč. Ljubitelje knjiga i lepe pisane reči u našoj opštini simbolično na današnji dan možemo obavestiti da će Narodna biblioteka Novi Bečej od sutra ponovo početi rad sa svojim korisnicima, ali uz poštovanje svih mera bezbednosti dok traje epidemija virusa COVID-19, ističe i poziva članove biblioteke Monika Jovanov, rukovodilac njenog dečjeg odeljenja.

Pogledajte video prilog!

S obzirom da je još uvek na snazi zabrana okupljanja, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru, programi Narodne biblioteke moraće da sačekaju još neko vreme svoju realizaciju.

Dvadeset treći april u Španiji je praznik još od 1923. godine u čast pisca Migela de Servantesa koji je umro na taj dan. Takođe, ovo je i deo proslave dana Svetog Đorđa u Kataloniji gde postoji duga tradicija da na ovaj dan muškarci donose ruže svojim voljenima, a od 1925. godine žene zauzvrat daju knjige. Današnji dan se navodi i kao dan smrti Vilijama Šekspira.

Ostale vesti iz ove kategorije