TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Danas do 20h prva probna testiranja za osmake

Sanja Milenković | 22. april. 2020. | 10:36 | Društvo

Danas do 20h prva probna testiranja za osmake

Kao i prethodnih godina, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja planira da sprovede završni ispit na kraju osnovne škole, kako bi se učenicima obezbedilo sticanje sertifikata o završenoj osnovnoj školi i omogućilo sprovođenje zakonom regulisane procedure upisa u srednje škole, a imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju u zemlji i mere koje je donela Vlada Republike Srbije, odluka o vremenu i načinu polaganja završnog ispita biće doneta naknadno, po okončanju zabrane kretanja.
S tim u vezi, doneta je odluka da se sprovede onlajn testiranje koji će učenicima osmog razreda omogućiti samoprocenu znanja i to bi bio prvi probni test koji je u skladu sa trenutnim mogućnostima rada od kuće.
Onlajn test, odnosno, prvi probni završni ispit za samoprocenu znanja realizovaće se preko platforme mojaucionica.gov.rs. , a onlajn probno testiranje će biti sprovedeno po sledećoj dinamici: 22. aprila - test iz srpskog/maternjeg jezika, 23. aprila - test iz matematike i 24. aprila - kombinovani test.
Učenicima će svaki test biti dostupan 12 sati, od 8 do 20 časova, kako bi mogli da mu pristupe u vreme kad tehnički ili drugi organizacioni ili porodični uslovi dozvoljavaju, a za učenike koji nemaju tehničke mogućnosti da rade onlajn test, školama će biti na raspolaganju sva tri testa u PDF formatu, na dan kombinovanog testa, tj. 24. aprila, kako bi ih odštampale i prosledile roditeljima.

Ostale vesti iz ove kategorije