TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Od danas ublažene pojedine mere za sprečavanje širenja virusa

Sanja Milenković | 21. april. 2020. | 9:42 | Društvo

Od danas ublažene pojedine mere za sprečavanje širenja virusa

U skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici odluke u vezi sa ublažavanjem određenih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.
Građani stariji od 65 godina moći će utorkom, petkom i nedeljom da izlaze u šetnju u trajanju od pola sata što će moći da iskoriste u periodu od 18 časova do jedan sat iza ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja.
Od danas dozvoljen je i rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača, kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižarama, trgovcima motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom i građevinskim materijalom.
Zelene pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru  ponovo su otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite, a pozvani su i poslodavci u oblasti građevinarstva da od sutra nastave rad u punom kapacitetu.
Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) uz poštovanje socijalne distance, kao i da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.
Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima, kao i onih u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Ostale vesti iz ove kategorije