TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Policijski čas verovatno od petka do utorka

Danilo Gurjanov | 15. april. 2020. | 10:36 | Društvo

Policijski čas verovatno od petka do utorka

Policijski čas ovog vikenda biće najverovatnije od petka od 17 časova do utorka do 5 sati ujutru, izjavio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Kako je rekao, cilj ove mere je smanjenje širenja korona virusa. Takođe, Vučić je naglasio da se ni tokom Uskrsa ne mogu praviti izuzeci u zabrani kretanja i dodao da će zamoliti patrijarha Irineja da službe budu održane, ali bez prisustva vernika.

Predsednik Srbije najavio je i da će roditelji koji imaju decu sa autizmom moći da izlaze u bilo koje vreme. On je za RTS objasnio da je prvobitno predloženo da im se omogući da izlaze u šetnju od 18 do 20 časova, ali da će to ipak biti drugačije rešeno i da će im biti omogućeno da izlaze u bilo koje doba dana, ali će roditelji o tome voditi računa.

Vučić je najavio da se tokom sledeće sedmice može očekivati odluka kojom bi najstarijim sugrađanima bilo omogućeno da tri puta nedeljno izađu napolje, ali da će svako od njih moći da šeta samo po pola sata, na 300 metara od kuće.

On je dodao da bi to vreme za penzionere svakako bilo u toku policijskog časa, jer ne smeju biti u kontaktu sa drugima i naglasio da je srećan što najveći broj penzionera starijih od 65 godina disciplinovano poštuje mere države.

Ostale vesti iz ove kategorije