TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Podela paketa penzionerima pri kraju, uskoro paketi i za socijalno ugrožene

Danilo Gurjanov | 15. april. 2020. | 10:31 | Društvo

Podela paketa penzionerima pri kraju, uskoro paketi i za socijalno ugrožene

Paketi jednokratne pomoći u vidu prehrambenih proizvoda i osnovnih sredstava za održavanje higijene namenjeni svim penzionerima u opštini Novi Bečej koji imaju primanja manja od 30 hiljada dinara biće podeljeni do kraja nedelje, izjavio je danas predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i dodao da niko neće biti oštećen. Prema njegovim rečima, od ukupno 3.345 obezbeđenih paketa, ostalo je da se određeni broj podeli penzionerima u naseljenom mestu Novi Bečej, dok su paketi u ostalim naseljenim mestima opštine već podeljeni.

Maksimović je najavio i podelu paketa pomoći namenjenih socijalno ugroženom stanovništvu koja će početi u narednih desetak dana: „Pokrenuli smo proceduru zajedno sa Centrom za socijalni rad opštine Novi Bečej u vidu obezbeđivanja spiskova svih ugroženih porodica sa teritorije opštine Novi Bečej. Radi se o oko 750 lica koji su nosioci prava u Centru za socijalni rad. Dakle i oni će dobiti identičan paket kakav su dobili i penzioneri. Finansiranje će biti iz budžeta opštine.“

U zvaničnoj statistici Vlade Republike Srbije do 11. aprila opština Novi Bečej nema nijedno zaraženo lice virusom COVID-19. No, kako su se nedavno pojavile nezvanične informacije da se u Novom Bečeju pojavio slučaj oboljevanja od korona virusa Maksimović se osvrnuo i na ove navode.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije