TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Sa nekoliko klikova do besplatnog psihoterapeuta

Sanja Milenković | 14. april. 2020. | 10:21 | Društvo

Sa nekoliko klikova do besplatnog psihoterapeuta

U okviru inicijative “Budi I Ti heroj” koju je pokrenula Vlada Republike Srbije, Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj uputio poziv IT zajednici da dostavljaju svoja inovativna rešenja koja bi mogla da unaprede sistem u borbi protiv korona virusa. Za samo sedam dana pristiglo je više od 100 inovativnih predloga IT zajednice, a ovim putem razvijena je i aplikacija „Podrška psihoterapeuta“ koja korisnicima omogućava da u samo tri klika dođu do prvog slobodnog psihoterapeuta koji radi na volonterskoj bazi.
Cilj platforme jeste da i u budućnosti služi društvu psihoterapeuta, jer će predstavljati izvrstan poligon kroz koji će se mladi terapeuti dodatno obučavati i na taj način razvijati svoje kapacitete. Posebno se vodilo računa o tome da se medicinskim radnicima, koji se trenutno suočavaju sa najvećim stresom, obezbede najiskusniji terapeuti, rekao je o aplikaciji njen tvorac, inovator i asistent na Fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu, Igor Graić.
Ovaj primer savremene tehnologije u službi mentalnog zdravlja predstavlja odličan vid podrške građanima koji se tokom perioda izolacije bore sa povećanim strahovima, anksioznošću ili depresivnim simptomima.

Ostale vesti iz ove kategorije