TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Odaberite željenu školu elektronskim putem

Sanja Milenković | 6. april. 2020. | 10:48 | Društvo

Odaberite željenu školu elektronskim putem

Od prvog aprila tekuće godine roditeljima, odnosno, drugim zakonskim zastupnicima dece stasale za upis u prvi razred omogućeno je da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u određenu školu na teritoriji Republike Srbije putem portala eUprave, potvrdila je direktorica Osnovne škole „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju, Biljana Banjac. Na sajtu njihove škole može se pronaći i obrazac koji obuhvata prikupljanje osnovnih informacija o ličnim podacima, a kojim je ceo proces znatno olakšan, objašnjava direktorica ove obrazovne ustanove.

U prvi razred upisuju se deca rođena 2013. godine i deca rođena do 28. februara 2014. godine, dok se za prevremeni upis mogu prijaviti i deca rođena od 1. marta do 1. septembra 2014. godine.

Nakon izjašnjavanja o odabiru željene školi, roditelji će naknadno biti obavešteni o daljoj proceduri i samom upisu, kako bi zajedno sa upravom škole popunili neophodne podatke i prikupili potrebnu dokumentaciju koja će u buduće takođe biti preuzimana preko portala eUprave, navodi Banjčeva. Roditelji koji se odluče da njihovo dete pohađa Osnovnu školu „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju mogu se obratiti i putem mejl adrese: pedagog@osmilojeciplic.edu.rs ili porukom u inboks stranice škole na društvenoj mreži „Fejsbuk“.

Ostale vesti iz ove kategorije