TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Nove izmene mera bezbednosti Štaba za vanredne situacije

Danilo Gurjanov | 6. april. 2020. | 9:10 | Društvo

Nove izmene mera bezbednosti Štaba za vanredne situacije

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, u subotu, 4. aprila, doneo je odluku o drugim izmenama i dopunama Odluke o neophodnim merama bezbednosti i zaštiti stanovništva i materijalnih dobara u opštini Novi Bečej tokom trajanja vanrednog stanja koja je odmah stupila na snagu.

Odluka se odnosi na pooštravanje zabrane javnog okupljanja u zatvorenom prostoru u kome ne može boraviti više od dve osobe.

Radno vreme ugostiteljskih objekata koji su nastavili da rade u skladu sa merama Vlade Republike Srbije ograničava se: radnim danima od 8 časova do sat vremena pre početka policijskog časa i subotom od 8 časova do sat vremena pre policijskog časa.

Takođe, zabranjuje se privrednom društvu, drugom pravnom licu i preduzetniku da na teritoriji opštine Novi Bečej, dok traje vanredno stanje, obavlja delatnost pružanja frizerskih i kozmetičkih usluga, pedikira, manikira, usluga fitnes klubova i teretana, aktivnosti turskih kupatila, sauna i parnih kupatila, solarijuma, salona za mršavljenje, salona za masažu i drugih usluga nege, održavanja i ulepšavanje lica i tela kod kojih je priroda delatnosti pružanja usluge takva da zahteva blizak kontakt između pružaoca i korisnika usluge, kao i korisnika usluge međusobno, čime se povećava opasnost od prenošenja zarazne bolesti COVID-19.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23 časa i 1 sat posle ponoći, odnosno nedeljom od 8 do 10 časova ujutru. Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta i to ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

Građani stariji od 65 godina kupovinu namirnica u prodavnicama umesto nedeljom od sada obavljaju subotom. Naime, prodavnice će za najstarije građane biti otvorene subotom od 4 do 7 časova, a svoje domove moći će da napuste od 3 do 8 sati ujutru.

Na sahranama u opštini Novi Bečej, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti prisutno najviše deset osoba, koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra, stoji u pomenutoj odluci.

Ostale vesti iz ove kategorije