TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Do danas potvrđenih 118 slučajeva COVID-19: ukinut međugradski saobraćaj

Sanja Milenković | 20. mart. 2020. | 12:21 | Društvo

Do danas  potvrđenih 118 slučajeva COVID-19: ukinut međugradski saobraćaj

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je do danas u našoj zemlji registrovano ukupno 118 potvrđenih slučajeva COVID-19.
Od poslednjeg izveštaja do danas, do 8 časova, testirani su uzorci 39 osoba, od kojih je 15 pozitivno, a 24 negativno na novi koronavirus.
Od uvođenja vanrednog stanja, u Srbiju je ušlo 71.180 naših građana što dodatno otežava situaciju sa koronavirusom, pa je s tim u vezi Vlada Republike Srbije donela odluku da se  od danas zatvore svi granični prelazi za putnike u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju i da u skladu sa ovom odlukom, na teritoriju naše zemlje mogu da uđu samo transportni kamioni.
Danas, od 12 časova, obustavljen i međunarodni putnički avio-saobraćaj sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, a ukinut je i međugradski autobuski i železnički saobraćaj do daljnjeg.
Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da to ministarstvo, u koordinaciji sa kabinetima predsednika Republike i premijerke, radi na organizaciji pomoći građanima Srbije koji su zbog epidemije koronavirusa zarobljeni na aerodromima širom sveta.

 

Ostale vesti iz ove kategorije