TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Nastava na daljinu za srednjoškolce bez poteškoća

Danilo Gurjanov | 20. mart. 2020. | 11:20 | Društvo

Nastava na daljinu za srednjoškolce bez poteškoća

Učenici svih osnovnih i srednjih škola u Srbiji nastavu od utorka pohađaju na daljinu, služeći se časovima koji se emituju preko kanala RTS-3 i platforme RTS Planeta, uz korišćenje drugih platformi preko interneta i digitalnih udžbenika. Nedavno smo preneli prve utiske nastave na daljinu za učenike osnovnih škola u Novom Bečeju, a kako ona teče za učenike Srednje škole Novi Bečej, na koji način je organizovana i kako na nju reaguju učenici, ali i njihovi profesori, saznali smo od direktorke ove škole, Anite Bojić Perkin.

Prema rečima direktorke Srednje škole Novi Bečej svakodnevno se prate saveti koji se dobijaju sa viših niova, a sve u cilju bolje organizacije nastave i efikasnijeg rada na daljinu.

Pogledajte video prilog!

Kada su studenti u pitanju svi fakulteti u obavezi su da organizuju onlajn nastavu. Pojedini fakulteti već imaju akreditovane onlajn studijske programe, neki imaju tehniku da snimaju emisije i postavljaju ih na platforme, ali svi su u obavezi da održavaju komunikaciju sa studentima putem mejla.

Ostale vesti iz ove kategorije