TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

ComNetTV mreža

PROUNS: Vratite Studio B na staru poziciju

Redakcija TV Novi Bečej | 18. mart. 2020. | 15:57 | ComNetTV mreža

PROUNS: Vratite Studio B na staru poziciju

U Srbiji postoje brojne pravne garancije slobode izražavanja i slobode medija. One su pre svega garantovane Ustavom, a zatim precizirane Zakonom o javnom informisanju i Zakonom o radiodifuziji.
    Srbija je ratifikovala i najvažnije međunarodne akte koji jemče slobodu mišljenja i slobodu štampe... I ovako bi mogli da ispišemo čitave stranice o slobodi izražavanja i slobodi medija, ali ni tada ne bi došli do činjenice da nam jedan prekogranični kanal kroji kapu u Srbiji. Naravno, reč je operatoru digitalne i analogne kablovske televizije SBB u čijem je vlasništvu Total TV.
    Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) je zgroženo činjenicom koju nam iznose naše kolege da je u vreme vanrednog stanja u Srbiji, Studiju B isključen signal iz paketa Total Tv bez i jedne reči objašnjenja.
    PROUNS poziva SBB da javno saopšti razloge za isključivanje televizije «Studio B» iz distribucije. Pozivamo sve da se dozovu pameti i tražimo da signal ovog medija što pre bude vraćen u sistem ove kompanije, odnosno da vrate «Studio B» na staru poziciju.
    Ovakvo bahato ponašanje SBB-a, nažalost, podseća na neka davna vremena, kada je demokratija bila misaona imenica.

Ostale vesti iz ove kategorije