TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Metod porodične konstelacije u službi emocionalnog isceljivanja

Sanja Milenković | 17. mart. 2020. | 11:54 | Društvo

Metod porodične konstelacije u službi emocionalnog isceljivanja

Porodične konstelacije ili porodicni raspored predstavlja grupnu sistemsku terapiju razvijenu od strane nemačkog terapeuta i filozofa Berta Helingera sredinom sedamdesetih godina prošlog veka. Ovaj metod zasniva se na saznanju da porodica kao i svaki drugi sistem ima prirodan poredak i da mnogi lični problemi sa kojima se nosimo predstavljaju rezultat  konfuzije i trauma u njemu. Mehanizmom vezivanja i poistovećenja one mogu obuhvatiti nekoliko generacija, a priliku da ovom metodom reše neke svoje emotivne, ali i fizičke probleme imali su i građani Novog Bečeja i okoline na radionici psihološkinje, terapeutkinje i konstelatorke Maje Mandić Marković.

U pitanju je grupni rad tokom kog se na predstavnike prenose određeni elementi bilo da smo u  pitanju mi sami, naš otac, majka, partner ili neko drugi, a zatim se posmatra reakcija iz koje se izvodi zaključak o odnosima, a koji se kasnije definišu na novi način.

Sam proces ume biti izuzetno emotivan s obzirom na činjenicu da se zadire u najdublja, polusvesna ili nesvesna osećanja koja tokom terapije pre svega doživimo, a onda i razumemo i zato je izuzetno važno koliko su učesnici spremni da se otvore, objašnjava konstelatorka.

Svi zainteresovani za ovaj metod terapije mogu se javiti na broj telefona 063/ 151–53–57.

Ostale vesti iz ove kategorije