TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Otvorena prva samostalna izložba fotografija Gorana Dobožanova

Sanja Milenković | 2. mart. 2020. | 11:15 | Kultura

Otvorena prva samostalna izložba fotografija Gorana Dobožanova

U petak, 28. februara, u galeriji „Selo“ Doma kulture opštine Novi Bečej, otvorena je prva samostalna izložba fotografija autora Gorana Dobožanova pod nazivom „Pozitiv“. Likovi i dela Novobečeja koji su se našli pred njegovim objektivom zabeleženi su zarad budućih generacija kao pozitivan primer da svako od nas može dati svoj doprinos zajednici, istakao je autor u obraćanju.

Izložbu je pripremao u protekle 3 godine, a sam proces stvaranja nije uvek bio baš sasvim jednostavan,  otkriva autor.

Među zaslužnim građanima, po proceni Gorana Dobožanova, na jednoj od fotografija našla se i Nadica Blažin, strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta, koja je, za posvećenost svom pozivu, januara ove godine nagrađena i "Svetosavskom poveljom“.

Goran Dobožanov ljubav prema umetnosti negovao je od ranih dečačkih dana, da bi ona kroz odrastanje i susret sa starim očevim fotoaparatom, preovladala pretežno u ljubav prema fotografiji. Sa prvim digitalnim foto-aparatom koji se, po rođenju ćerke, našao u njegovom vlasništvu, rodio se i hobi, a zatim i profesionalno bavlјenje fotografijom koje se nastavilo i traje do danas.

Više saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije