TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Članovi Zavičajnog kluba tradicionalno se susreli u Muzeju „Glavaševa kuća“

Sanja Milenković | 18. februar. 2020. | 13:28 | Kultura

Članovi Zavičajnog kluba tradicionalno se susreli u Muzeju „Glavaševa kuća“

U organizaciji Zavičajnog kluba Novobečejaca i Vranjevčana i Turističke organizacije opštine Novi Bečej, proteklog vikenda održan je Tradicionalni zimski susret čime je ujedno obeležena i decenija useljenja kluba u prostorije nekadašnje kuće dr Vladimira Glavaša, potvrdio je direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Saša Dujin.

Okupljanju je prisustvovala i članica Zavičajnog kluba, dr Milka Budakov, poreklom iz Vranjeva, koja dugi niz godina živi i radi u Novom Sadu, a koja je izrazila želju da u budućnosti uloži dodatne napore i da veći doprinos u cilju realizacije dodatnih aktivnosti, a naročito u pogledu omasovljenja i uključivanja većeg broja mladih.

Prisutnima je predstavljen i kratak film autora Jožefa Baloa pod nazivom „Useljenje“, kao i izložba fotografija kojim je zabeležen ovaj događaj deceniju ranije, dok su izložene porcelanske posude za mleko samo deo bogate kolekcije, koja danas broji blizu 1000 čajnika, potvrdila je kolekcionarka Marija Kasaš.

Svoju prvu izložbu održala je u novobečejskom Klubu za dnevni boravak, da bi se kasnije njeni čajnici našli i u Sremskim Karlovcima, a zatim i na Petrovaradinskoj tvrđavi uz zbirku poklona Josipa Broza Tita. Njihovo mesto ipak je, kako kaže, u ambijentu kuće Vladimira Glavaša gde i danas najradije izlaže.

Ostale vesti iz ove kategorije