TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Udruženje Roma i ove godine u kampanji protiv nasilja

Danilo Gurjanov | 14. februar. 2020. | 12:45 | Društvo

Udruženje Roma i ove godine u kampanji protiv nasilja

Udruženje Roma Novi Bečej uličnom akcijom u centru naseljenog mesta i ove godine je na današnji dan obeležilo godišnju, globalnu kampanju „Jedna milijarda ustaje protiv nasilja“ koja nastoji da skrene pažnju na probleme nasilja, eksploatacije i diskriminacije žena u celom svetu, objašnjava Vesna Ćerimović, aktivstkinja Udruženja Roma Novi Bečej: „Uzimamo u obzir činjenicu da svetska populacija broji preko 7 milijardi ljudi, a među njima u ovoj situaciji naći će se čak milijardu devojaka i žena. Želimo da ukažemo na to da svaka druga žena u Srbiji proživljava nasilje. Danas delimo materijale o nasilju uopšte, o seksualnom, fizičkom, ekonomskom nasilju, o ugrožavanju spokojstva, psihičkom nasilju.“

„Jedna milijarda ustaje“ je najmasovniji aktivistički pokret u istoriji međunarodne borbe protiv nasilja nad ženama i devojkama. Svake godine 14. februara žene i muškarci širom sveta plešu kako bi pokazali svoje nemirenje sa nasiljem nad ženama.

„Ovom prilikom želimo da pozovemo sve građane da prijave nasilje. To mogu učiniti putem našeg telefona: 023/774-959 ili putem besplatnog broja SOS Vojvodine: 0800/10-10-10“, pozvala je Vesna Ćerimović.

Naredna aktivnost Udruženja Roma Novi Bečej održaće se 21. marta u vidu uličnog marša povodom borbe protiv rasizma.

Ostale vesti iz ove kategorije