TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Privremena obustava rada u vrtićima i školama do 21. februara

Danilo Gurjanov | 11. februar. 2020. | 12:32 | Društvo

Privremena obustava rada u vrtićima i školama do 21. februara

Prvi put u ovoj godini intenzitet virusa gripa iznad je epidemijskog praga i registrovan je na teritoriji pet okruga u Vojvodini, što ukazuje na široko rasprostranjenu aktivnost virusa u Pokrajini. Upravo zato, na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice doneo je danas Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji Vojvodine.

Kako stoji u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade, radi zaštite zdravlja dece nastava se obustavlja od 12. do 21. februara, a odluka o načinu nadoknade propuštenog obrazovno-vaspitnog rada biće doneta naknadno. Vrtići i škole u Vojvodini, pa i u opštini Novi Bečej, zvanično će ponovo početi sa radom u ponedeljak, 24. februara.

Da je odluka opravdana govori i situacija u PU „Pava Sudarski“ i vrtićima u naseljenim mestima novobečejske opštine gde je poslednjih dana mnogo dece odsutno upravo zbog gripa, potvrdio je Dragan Miloradović, direktor ove vaspitne ustanove.

Više u video u prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije