TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Tadić i Boškov članovi komisija u Evropskoj kungfu vušu federaciji

Danilo Gurjanov | 21. januar. 2020. | 14:44 | Sport

Tadić i Boškov članovi komisija u Evropskoj kungfu vušu federaciji

Evropska kungfu vušu federacija nedavno je izabrala nove članove svojih komisija kojih ima ukupno deset, a od pet ponuđenih kandidata iz Srbije izabrana su trojica. Za člana Komisije za sandu i lajt sandu izabran je Radenko Tadić, predsednik Srpskog kungfu vušu saveza, dok je u Medicinskoj komisiji od sada i dr Veselin Boškov, obojica iz Novog Bečeja. Za člana Tehničke komisije izabran je Đorđe Ivanović.

Prema Tadićevim rečima, značaj pozicioniranja u Evrospkoj kungfu vušu federaciji ogleda se, pre svega, u umrežavanju sa kolegama i stručnjacima iz drugih država, ali i u mogućnosti za efikasnijim učenjem i usavršavanjem domaćih sportista i njihovih trenera.

Tadić se ovom prilikom osvrnuo i na uspešnu saradnju sa Svetskom kungfu vušu federacijom. Takođe, najavio je i osnivanje novog saveza koji će obuhvatiti zemlje bivše Jugoslavije, a koji će u fokusu imati rad sa mladima i međusobno pomaganje, uz povećavanje šansi za nalaženje zajedničkih sponzora koji bi doneli dobrobit pojedinačnim savezima. Osnivačka skupština pomenutog saveza održaće se na prvom narednom takmičenju, 29. februara u Somboru.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije