TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Praznična atmosfera počela i u Novom Miloševu

Danilo Gurjanov | 20. decembar. 2019. | 13:12 | Društvo

Praznična atmosfera počela i u Novom Miloševu

Ispred OŠ „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu i ove godine organizovana je proslava pred božićne i novogodišnje praznike namenjena mališanima škole i vrtića u ovom naseljenom mestu. Kićenje jelke, poseta Deda Mraza i kolači za svu prisutnu decu još jednom su na najlepši način označili početak praznične atmosfere. Proslavu su i ove godine organizovali MZ Novo Miloševo i Udruženje žena Novo Miloševo u saradnji sa školom i vrtićima, potrvdio nam je Vladimir Golušin, direktor škole „Dr Đorđe Joanović“: „Nema snega, ali ima kolača koje su pripremile žene iz Udruženja žena za našu decu. MZ Novo Miloševo nam je obezbedila jednu lepu jelku koju smo okitili. Pored ovih dešavanja ispred škole na platou i svako odeljenje je pripremilo neku svoju malu proslavu uz novogodišnje rekvizite, tu su kape, jelkice, raznorazne stvarčice, slala su se i pisma Deda Mrazu preko konkursa Pošta Srbije.“

Vredne žene Novog Miloševa i ove godine su se potrudile da doprinesu onako kako samo one znaju, pravljenjem kolača.

„Ovakve proslave znače mnogo i za decu i za nas, ali i za celo selo. Deca uvek maštaju o Deda Mrazu i tako treba da ostane. A mi stariji to treba da podržavamo“, istakla je ovom prilikom Ivanka Stanaćev iz Udruženja žena Novo Miloševo.

Uz novogodišnje pesme, dečju graju, kićenje jelke i ručno pravljene ukrase Novomiloševčani su treću godinu za redom na najlepši mogući način najavili predstojeće praznike.

Više u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije