TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

„Železničar“ i "Proleter" pobednici Kupa Vojvodine u rukometu

Danilo Gurjanov | 18. decembar. 2019. | 13:28 | Sport

„Železničar“ i "Proleter" pobednici Kupa Vojvodine u rukometu

Završnica ovogodišnjeg Kupa Vojvodine u rukometu u ženskoj i muškoj konkurenciji odigrana je sinoć pred prepunom sportskom halom u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju. U okviru svojevrsnog sportskog spektakla na parket su najpre izašle rukometašice, a u finalnom susretu snage su odmerile ekipe „Vrbasa“ i „Železničara“ iz Inđije. Utakmicu je obeležila sjajna igra rukometašica „Železničara“ koje su dominirale od početka do kraja susreta, a pehar Kupa Vojvodine podigle su više nego zasluženo, što potvrđuje i konačni rezultat utakmice, 26:35 u njihovu korist.

Za najboljeg strelca ženskog finala, sa 9 postignutih golova, izabrana je Jelena Končar, igračica „Vrbasa“. Za najboljeg golmana utakmice proglašena je Tamara Kostić, igračica „Železničara“, dok je najbolja rukometašica finalne utakmice, takođe, bila igračica „Železničara“, Dunja Tabak.

Nakon finala u ženskoj konkurenciji usledila je i borba za osvajanje Kupa Vojvodine za muške ekipe, a snage su odmerili novobečejsko „Jedinstvo“ i zrenjaninski „Proleter“. Tvrda i neizvesna utakmica od samog početka do dramatične završnice držala je ljubitelje rukometa u novobečejskoj hali sportova na nogama. Neuspeli napad domaće ekipe samo nekoliko sekundi pred kraj utakmice i šut ka nebranjenoj mreži „Jedinstva“ odlučili su da pobednik ovogodišnjeg Kupa Vojvodine u rukometu bude ekipa „Proletera“, sa konačnim rezultatom na semaforu, 25:26.

Najbolji strelac muškog finala bio je Momir Rnić, igrač „Proletera“ koji je ovom prilikom postigao 9 golova. Za najboljeg golmana finalne utakmice Kupa Vojvodine proglašen je golman domaće ekipe „Jedinstva“, Dušan Radanović, dok je najbolji rukometaš utakmice bio igrač pobedničkog „Proletera“, Nenad Todorov.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine, Slobodan Višekruna, ima samo reči hvale kako za organizaciju ovogodišnjeg Kupa Vojvodine, tako i za srčanost svih ekipa na terenu. Na najbolji način promovisani su sport i sportski duh, smatra Višekruna.

Više pogledajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije