TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Otvorena izložba budimpeštanskih umetnika u galeriji Doma kulture

Sanja Milenković | 16. decembar. 2019. | 15:07 | Kultura

Otvorena izložba budimpeštanskih umetnika u galeriji Doma kulture

U galeriji „Selo“ Doma kulture opštine Novi Bečej otvorena je izložba radova 3 budimpeštanska akademska umetnika, Zoltana Fabijan, Zoltana Kiša i Zoltana Slabeja, čija imena čine njen simboličan naziv „Z3 – No III“. Više o novoj postavci koja ruši okvire dosada viđenog u novobečejskoj galeriji, rekla nam je Edit Zerebelji Tenji, stručna saradnica u ovoj ustanovi kulture.

Zoltan Slabej od osamdesetih godina prošlog veka radi kao grafički dizajner za različite kompanije, da bi devedesetih godina otvorio i sopstveni grafički studio i štampariju, dok je Zoltan Kiš od 1992. godine samostalno izlagao u Italiji i Mađarskoj i dobitnik je nekoliko nagrada u oblasti kulture, kao i više stipendija u Grčkoj, Danskoj, Belgiji, Italiji, Poljskoj i Austriji. Njegova galerija nalazila se u neposrednoj blizini galerije Zoltana Fabijana, što ujedno predstavlja i početak njihove saradnje, objašnjava Fabijan.

Izložbu možete pogledati svakog radnog dana, od 8 do 21 časa, do polovine januara, potvrđuju u Domu kulture opštine Novi Bečej.

Više saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije