TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Internet i teorije zavere – bolest modernog doba

Sanja Milenković | 3. decembar. 2019. | 13:28 | Društvo

Internet i teorije zavere – bolest modernog doba

U galeriji „Selo“ Doma kulture opštine Novi Bečej u toku su predavanja na temu interneta i teorija zavere, u trajanju od 3 dana zaključno sa današnjim, a koja vodi diplomirani teolog Jožef Šipoš. U okviru prvog dana govorilo se o anatomiji teorije zavere, odnosno, od čega se ona sastoji, 2. dana o njenim uzrocima i posledicama, dok je  3. i poslednji dan ovog ciklusa posvećen temi teorija zavere i kraja sveta. Po rečima predavača, Jožefa Šipoša, ovo je 3. put da javno govori u Novom Bečeju, a teorije zavere nisu ništa drugo do besmislice zasnovane na predpostavkama, strahu i određenim motivima koji nemaju svoje uporište u realnom životu.

Munjeviti razvoj tehnologije i pojava interneta umnogome je doprinela razvoju teorija zavere, uz, kako objašnja, negativnu korelaciju u odnosi na 18. vek, kada dolazi do prosvetljenja i naglog napretka u obrazovanju i nauci, što tada dovodi do potpuno suprotnog efekta.

On dodaje da je na ovu temu 2016. godine održana konferencija stručnjaka iz ove oblasti, na kojoj je učešće uzelo 77 naučnika, od kojih je sedamdeset šestoro negiralo ovu pojavu, dok je samo jedan potvrdio prisustvo barijuma na jednom području u količini koja minimalno odstupa od normalne, ali čak i tada nije dokazano da takozvano zaprašivanje ima ikakve veze sa tim, navodi Šipoš.

Ostale vesti iz ove kategorije