TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

NAJAVA: „Dani Miloša Crnjanskog“ u Novom Sadu i Novom Miloševu

Danilo Gurjanov | 28. novembar. 2019. | 14:07 | Kultura

NAJAVA: „Dani Miloša Crnjanskog“ u Novom Sadu i Novom Miloševu

Novoosnovana manifestacija „Dani Miloša Crnjanskog“ održaće se od 29. novembra do 1. decembra u Novom Sadu i u Novom Miloševu. Zajedno sa Udruženjem „Sumatra“ iz Novog Sada, koje je nosilac projekta, uz podršku Matice srpske, Zadužbine Miloša Crnjanskog iz Beograda i Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ iz Novog Sada, manifestaciju organizuje i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa u kojem će se održati treći dan programa.

Naime, u nedelju, 1. decembra od 18h u Banatskom kulturnom centru biće održano predavanje na temu „100 godina od Lirike Itake“ koje će održati prof. dr Zoran Đerić, književnik i upravnik Srpskog narodnog pozorišta.

Istog dana, gimnazijalci iz Orahovca sa Kosova i Metohije posetiće Banatski kulturni centar, gde će prisustvovati pomenutom predavanju, a pre toga obići će i Etno muzej „Kotarku“, pravoslavni hram Sv. Arhangela Gavrila i grob Teodora Pavlovića, prvog sekretara i reformatora Matice srpske.

U okviru manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog“, Matica srpska je osnovala stalnu godišnju književnu nagradu pod imenom „Beskrajni plavi krug“, koja će se dodeljivati za najbolji roman napisan na srpskom jeziku.

Detaljan program manifestacije možete pronaći na sajtu Banatskog kulturnog centra.

Ostale vesti iz ove kategorije