TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

U Narodnoj biblioteci predstavljena knjiga o Branimiru Štuliću

Sanja Milenković | 20. novembar. 2019. | 14:32 | Kultura

U Narodnoj biblioteci predstavljena knjiga o Branimiru Štuliću

O čoveku koji je obeležio jednu eru, nekadašnjem jugoslovenskom kompozitoru, pevaču i gitaristi rok grupe Azra, Branimiru Štuliću, govorili su juče u Narodnoj biblioteci Novi Bečej autor knjige „Gospodar samoće u vremeplovu jedne zemlje“, Mladen Maksimović, novinar,publicista i muzički urednik, Bogomir Mijatović, pisac Batrić Ćalović, dok se za muzičku podlogu pobrinuo profesor Damir Malešev. Groznica Džonijeve muzike zahvatila ga je kupovinom 3. albuma grupe „Azra“, „Ravno do dna“, objavljenog 1982. godine od izdavačke kuće „Jugoton“, a snimljenog uživo, godinu dana ranije, u zagrebačkom klubu Kulušić, gde je „Azra“ održala rekordnih sedam uzastopnih koncerata.

Vrednost njegovog stvaralaštva odlikuje se u šarenilu tema kojima se bavio kroz društvenu angažovanost, sociološki i psihološki portreti ljudi koji njegovu muziku čine bezvremenskom, a tekstove bliske svakom društvu i generaciji, zaključio je Maksimović.

Nakon predstavljanja u Zrenjaninu, Kikindi, Novom Sadu, dve promocije u Beogradu, a zatim i u Bačkoj Palanci, ova u novobečejskoj biblioteci bila je 7.  po redu za nepuna 2 meseca, potvrdio je autor i ujedno najavio sledeću koja će se u Novom Kneževcu održati već predstojećeg vikenda.

Ostale vesti iz ove kategorije