TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Poznat program 11. Festivala komedije „Jovan Knežević Caca“

Sanja Milenković | 30. oktobar. 2019. | 14:35 | Kultura

Poznat program 11. Festivala komedije „Jovan Knežević Caca“

U subotu, 2. novembra, na sceni Doma kulture opštine Novi Bečej, počinje 11. Festival komedije „Jovan Knežević Caca“ koji nosi ime glumca, reditelja i osnivača prvog srpskog profesionalnog pozorišta rođenog u Vranjevu. Nakon podsećanja da je festival otvoren sledi i prva predstava „Kovači“ reditelja Bore Nenića, u izvođenju „BAG teatra“ iz Boljevaca, sa početkom u 20 časova, dok će u istom terminu, narednog dana,  publika moći da pogleda predstavu „Tetka od milion dolara“ u izvedbi Aleksinačkog pozorišta „Teatar 91“. Ranije tog dana, sa početkom u 18 i 30, u okviru pratećeg programa , biće prikazana projekcija istorijsko dokumentarnog filma „Trnje i lovorike Olge Ilić“, scenaristkinje i rediteljke Jelene Stojanović, dok će u ponedeljak, 4. novembra, u ustaljenom terminu od 20 časova, Omladinsko pozorište KUD „Karadžič“ odigrati predstavu „Zvezdana prašina“  po tekstu Dušana Kovačevića.
U utorak, četvrtog dana festivala, u prepodnevnim časovima, od 9 i 30, glumci dečije  scene trsteničkog pozorišta i dramskog ateljea KUD-a “Vuk Karadžić“ za najmlađe sugrađane izvešće predstavu „Lepotica i zverka“, a u večernjem terminu, od 20 časova, na repertoaru će se naći predstava „Vlast“ dramske sekcije „Velimir Veljko Sandić“ iz Sivca.
Program za najmlađe nastavlja se i petog dana, u terminu od 9 i 30, kada će novobečejska „Radionica snova“ mališanima predstaviti „Agenciju za lepo ponašanje“, nakon čega u 18 i 30h  sledi Promocija Knjige "Paralelna istorija teatra-alternativni teatar Srbije 1980-2000", autora teatrologa dr Milana Mađareva, a zatim i „Sumnjivo lice“ u izvedi Pozorišta "Bata Bulić"  iz Petrovca na Mlavi, u poznatom terminu, od 20 časova.
Nakon svake od večernjih predstava, od 22 časa,  zainteresovani mogu prisustvovati i Okruglom stolu, a za poslednji dan, 7 novembar, planirana je dodela nagrada i predstava iznenađenja u čast nagrađenih van konkurencije, takođe od 20h.

Ostale vesti iz ove kategorije