TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

U okviru kursa samoodbrane održana obuka o pružanju prve pomoći

Sanja Milenković | 30. oktobar. 2019. | 13:33 | Društvo

U okviru kursa samoodbrane održana obuka o pružanju prve pomoći

Kako je najavljeno, u okviru kursa samoodbrane „Siguran korak IV“, koji organizuje Udruženje građana „Centar za razvoj psihofizičkih i mentalnih sposobnosti Buđinkan dođo“, u Srednjoj školi Novi Bečej održana je i obuka u pružanju prve pomoći kao neophodan segment kursa jer su, po rečima organizatora, Aleksandra Dujina, znatno veće šanse da će polaznici biti u prilici da nekome ukažu pomoć, nego da postanu meta napadača.

Uz adekvatnu procenu situcije, pružanje koncizne i blagovremene informacije službi Hitne pomoći jeste osnovni korak sa kojim se polaznici susreću, objašnjava Dujin.

Ova vrsta obuke prilagođena je situacijama u kojim osoba nema medicinska sredstva za pružanje prve pomoći i oslanja se na pomagala iz okruženja kao što su kaiš, parče tkanine ili drveta, a izdvaja se od ostalih po efikasnijem pristupu primenljivom u vojno-medicinske svrhe. Ono što sledi jeste upoznavanje sa pravnim protokolima i delom zakona Republike Srbije koji se odnosi na upotrebu hladnih oružja i fizičke sile u samoodbrani.

Ostale vesti iz ove kategorije